20 september 2012

Idag...

... Efter en lugn å skön morgon (läs: megastress å inte alls så skön) så strosade (Läs: sprang) jag å glad å go bebis (Läs: sur å gnällig bebis) till BVC där vi skulle träffa lite andra glada bebisar (njae blandad kompott) och jättetrevliga (sant) mammor i vår föräldragrupp.

Vi snackade sömn och fick testa lite sån bejbimassage. Det var ju rätt intressant och Havana såg sååå avslappnad ut (Läs: sprattlig å nyfiken på sina polare), vi skulle inleda massagen med att fråga vårt barn "vill du ha lite massage?" Havana tittade på mig och svarade med ngt slags urgrundsgurgel, nåväl! tolkar väl det som ett ja! typ.
Vår sköterska berättade att massagen är fin att ha som kvälls-"ritual" (det tror jag, utan ironi) och att man som förslag kan ha doftljus och lugnande musik för att höja stämningen än mer. Mmmmm! jo man kan ju det, men den lilla tid som blir över varje kväll efter ett evigt matande, gosande, lekande, bärande och tillslut sövande vill jag nog faktiskt behålla så intakt som möjligt, newsflash! jag är inte bara mamma (bara till ca 95%), jag är faktiskt (återstående 5%) en sådandär typ "vanligtjej" oxå och i behov av en dusch ibland och ja just ja fru (glömde nästan ;). Så tror jag för tillfället väljer att tända doftljus och få en massage av min man istället :)

Tog tillfället att väga Havana som hade ökat drygt 400gr i vikt sedan den 3:e sept så nu väger hon fina 6kg prick!

När massagandet och annat bejbitjosan var över gick jag och fikade med en medsyster från gruppen, mycket trevligt! skaffa barn är ju värsta "hundtricket" när det gäller att lära känna nya sköna människor.

Idag har H lärt sig var hennes mors näsa är, jag sa "vars e mammas neesa?!" (sthlm/norrlandsblandningsuttal) följt av att jag la hennes hand på min näsa ngra gånger, sedan började hon, lite fladdrigt men dock, spontangreppa min näsa när jag frågat! ashäftigt! hon gjorde samma på F när han kom hem och ställde samma fråga (annat uttal) COOLT! (har en film men lyckades inte lägga ut den här, nytt försök imorrn)

Idag kändes det att hösten verkligen är här, får mig att längta lååångt bort, asså inte hösten i sig, den är ju bäst å mysigast, men vetskapen om att det kommer en vinter alldeles strax DET mina vänner får mig att längta faaar far away!

Jag menar! kolla bara dom här bilderna från Santorini förra sommaren! fantastiskt var det (å hur mycket snyggare är man inte solbränd)

Sömn.nu!1 kommentar: