2 juni 2012

EGENTID...

Följer ju lite bloggar till höger och vänster, bland annat DENNA, Här skriver Emelie och Anders  om sin väntan på barn...och dom har väntat jättelänge.

En adoption kan verkligen ta lång tid det är ngt jag lärt mig av att läsa deras blogg. Detta leder förstås till otålighet och ibland ilska och bitterhet vilket då och då kan genomlysa inläggen, med all rätt eftersom det är Emelie och Anders blogg och dom måste få skriva exakt vad dom vill i den. Dock är det egentligen inte det detta inlägg ska handla om, varken om Anders och Emelies adoption eller det inlägg  Emelie skrev för ett tag sedan som väckte starka reaktioner om ditten och datten, en kommentar hon fick var (saxat härifrån)


"Försök leva under tiden. Lever man bara för den den dagen man ska få ett barn är risken att man blir djupt förtvivlad den dagen barnet kommer. Jo för att få barn är en enorm inställning och inte bara en dans på rosor! När man fått barn kan man ångra att man inte njöt lite mer av sitt liv innan och man behöver verkligen något att falla tillbaka till när det kommer tuffa perioder. Ja alltså att du och Anders kan göra saker tillsammans som inte inkluderar ett barn"


Det var denna kommentar som fick mig att vilja reflektera över alla goda råd man får innan man fått barn, typ: "passa på att sova nu, för när du fått bebisen då blir det ingen sömn på miiinst ett år" eller "ojojoj ta vara på egentiden, ät middag på tu man hand, gå på bio, för när bebisen är här då är det slut med egentid"

Först och främst I signed up for this! för några månader sedan så tackade jag ja till "jobbet" att först vara gravid och sen ta hand om ett barn resten av livet, jag läste arbetsbeskrivningen (ngt luddig iofs) innan jag skrev på och jag är fullt medveten om att mitt liv kommer att förändras radikalt. Allt detta kommer jag att på egenhand upptäcka, naturligtvis är jag supertacksam för alla omtänksamma råd missförstå mig rätt, jag kommer helt garanterat att på samma sätt rådgiva förstföderskor som kommer efter mig.

Mitt problem med att råda folk att "ta vara på tiden" är att jag just nu faktiskt typ BARA är gravid och totalt och fullt ointresserad av att gå på bio eller käka middag på tu man hand, allt jag och maken gör genomsyras av det faktum att vi inom kort ska bli föräldrar på gott OCH på ont, jag VILL fokusera på min kommande bebis just nu och IIINGET annat.

jag kommer naturligtvis att tänka tillbaka sen och "ångra" att vi inte värnade om egentiden, men just nu är det liksom ingen prioritet, när man väntar på något är det just det man gör.. Man väntar och väntan medför tankar, funderingar, planering ja you name it detta styrs av hjärnan och vare sig jag vill eller inte så kan jag inte riktigt påverka hur hjärnan funkar!

Och en sak till förresten, tro inte att jag och maken BAAARA sitter här hemma och tänker och planerar bebis, nä naturligtvis inte, vi gör massor med saker på tu man hand, för det e precis det vi är just nu, två och inte tre, sen när vi blir det anpassar vi oss efter den situationen!

SÅDESÅ!

Och förresten, började på detta inlägg typ 11 imorse, men sen gick mitt vatten :)

Ska nu äta Mc Donalds och ta vara på mina sista timmar av "EGENTID"5 kommentarer:

 1. Du, och Ni, kommer inte att sakna ett dugg. Egentid och biobesök kommer sen det med- jag förstår precis vad du menar. Väl skrivet!
  All lycka!
  K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och ha en underbar sommar!

   Kram

   Radera
 2. Oj. Jag glömde säga hur jag hittade hit. Det var när jag läste ett inlägg från J nyss.:)

  SvaraRadera
 3. Har precis hittat hit och läs lite av inläggen.
  Först och främst GRATTIS!
  Det är underbart att vara mamma, även om det är jobbiga dagar ibland. Du kommer peta ett tag till och kolla så hon andas, det är väldigt normalt =) För det är bland det bästa som hänt en och man är så rädd om sitt barn och man känner sådan obeskrivlig kärlek till dom.

  Det här med att man skulle njuta av egentiden inne bebisen kom, för den kommer inte tillbaka är helt fel tycker jag. Man bestämmer själv hur man vill leva efter man skaffat barn. Vi lever nästan som vi gjorde innan, bara att man får anpassa sig en del då man nu är tre i stället. Men vi har varit på bio och ute för middag på tu man hand sedan vi fick vår dotter. Hon är nu 15 månader.
  Ni väljer hur ni vill leva, ingen annan kan göra det åt er. Lycka till och njut, tiden springer iväg!! Men det är en underbar tid! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar! Ja oj vad tiden rusar iväg!! försöker njuta av varje sekund!

   Kram

   Radera